
Eet als een atleet door Sarai Pannekoek
de praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau!
Paperback | oktober 2017 | 192 pagina’sISBN: 9789082700206
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om het maximale uit je sportprestaties te halen?
Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om het maximale uit je sportprestaties te halen? Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na je training of wedstrijd. In Eet als een atleet scheiden drie experts de zin van onzin en vertalen zij op toegankelijke wijze de wetenschap naar de praktijk, inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu’s. Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Eet als een atleet is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Welke sport je beoefent, hoe vaak je dat precies doet en welke leeftijd je hebt, maakt daarbij niet uit.
Bestel bij bol:
Goud op je bord door Brenda Frunt en Erik te Velthuis
voor iedereen die van sport en lekker eten houdt
Paperback | 173 pagina’s | Arko Sports Media | november 2011Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Hoe kun je lekker en toch gezond koken? Is het mogelijk verantwoord te eten zonder daarvoor uren in de keuken te staan? Kun je iets speciaals bereiden als je voor de ingredienten niet eerst stad en land af wilt reizen? En kan voeding bijdragen aan een topprestatie? Jazeker! Dat bewijst het nieuwe sportieve kookboek Goud op je bord.
Goud op je bord bevat tientallen recepten van verantwoorde, lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten. De gerechten zijn onderverdeeld in ontbijtgerechten, lunchgerechten, tussendoortjes, maaltijdsoepen en
hoofdmaaltijden voor alle seizoenen.
Naast de recepten vind je in het boek interviews met topsporters als Esther Vergeer, Siem de Jong, Marianne Vos, Naomi van As, Bram Som, Kamiel Maase, Rafik Zohri en Esme Kamphuis. En met toptalenten die de sport een warm hart toedragen, zoals Cees-Rein en Astrid van den Hoogenband, Arko van Brakel, Philip de Roo en Marco Hoogerland. Zij delen allen hun visie op de betekenis van voeding voor topprestaties en presenteren hun favoriete gerechten. Natuurlijk ontbreken ook de recepten en prachtige foto"s van deze gerechten niet.
Erik te Velthuis is keukenmanager van Hotel Congrescentrum Papendal in Arnhem, waar ook de maaltijden worden verzorgd voor het op Papendal gevestigde Centrum voor Topsport en Onderwijs. Zijn grote passie is om al het goede in topsportvoeding naar boven te halen. Brenda Frunt is gedreven sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie, een organisatie met meerdere praktijken in het land. Brenda adviseert (top)sporters over de ongekende mogelijkheden die voeding biedt om hun prestaties te verhogen. De combinatie "sportkok" en sportdietist maakt dit boek uniek.
Bestel bij bol:
Het complete handboek sportvoeding door Anita Bean
Paperback | Centrale Uitgeverij | 2003Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De praktische raadgever voor: een optimale conditie een verhoogde dosis energie betere prestaties.
Voor iedereen die een sport beoefent of een fitnessprogramma volgt, is dit handboek de ideale raadgever. Het legt op een praktische manier uit hoe u door een aangepaste en doordachte voeding uw prestaties en algemene conditie aanzienlijk kunt verbeteren. Het boek biedt u uitgebalanceerde voedingsschema’s en trainingsdiëten. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de juiste dosering van vitaminen, mineralen, koolhydraten, proteïnen en voedingssupplementen. U krijgt tal van praktische tips om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden. Tot slot bespreekt het boek ook alle praktische vragen die sportbeoefenaars zich stellen. Een waardevol boek waarmee u uw conditie en prestaties écht kunt verbeteren!
Recensie:
De eerste helft van dit boek biedt een basis met betrekking tot voeding die elke doelgerichte sporter hoort te kennen. Het behandelt wat energieleveranciers, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen zijn en hoe het lichaam ermee om gaat. Daarna worden specifieke aspecten met betrekking tot sport behandeld. Supplementen en dranken voor de sporter hebben hierin een belangrijke plaats. Het boek beschrijft welke supplementen helpen bij het kwijtraken van vet of het stimuleren van de spiergroei of het uithoudingsvermogen. Het gewicht heeft een belangrijke invloed op de sportprestatie. Nadat dit uitgelegd is, wordt aandacht besteed aan gewichtsbeheersing, aankomen en gestoord eetgedrag. Er is geen informatie over de schrijfster, maar uit het boek blijkt dat ze een flinke basiskennis heeft van het menselijk metabolisme en de praktijk van sporters. Een basisboek voor sporters die meer willen leren en begrijpen van voeding en de relatie tussen voeding en voedingssupplementen en hun prestatie.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Mening klant bol.com:
Dit is een heel goed boek, zo goed dat het echt een goed boek is. Heb al veel geleerd van dit boek, en dit boek zal me nog veel meer leren. Dankzij dit boek ben ik nu de sportatleet die ik altijd wenste te zijn. Training is belangrijk, maar als je je voeding verwaarloosd dan heeft je training ook geen zin meer.
Bestel bij bol:
Sportvoeding voor de betere prestaties door Anita Bean
Paperback | 144 Pagina’s | Centrale Uitgeverij | 2005ISBN: 9044705946
Beschrijving:
Diëten voor actieve sporters – vetverbrandende voeding – supplementen en energiedrankjes. Met specifiek voedingsadvies voor hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining.
Wie aan sport doet, weet dat de juiste voeding en eetgewoonten van invloed zijn op de prestaties. Sporters moeten hun voedingsgewoonten afstemmen op hun fysieke inspanningen, zodat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen die moeten zorgen voor een energiepiek tijdens de inspanning en een snel herstel achteraf. Hoe u dat doet, leest u in deze onmisbare raadgever, die zich zowel tot de gelegenheidssporter als tot de sportfanaat richt. Voedingsexpert Anita Bean geeft duidelijke adviezen die gemakkelijk in praktijk om te zetten zijn, zodat u zelf een uitgebalanceerd dieet op maat kunt uitstippelen. Dankzij de overzichtelijke voedingstabellen, casestudy’s, recepten, vraag- en antwoordkaders en specifieke informatie over voeding bij hardlopen, fietsen, zwemmen en fitnesstraining is deze gids een must voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren door de juiste voeding. Anita Bean is in het Verenigd Koninkrijk een bekende en veel gevraagde sportvoedingsdeskundige. Naast tal van succesvolle boeken over sportvoeding en gezonde voeding schrijft ze regelmatig voor verschillende tijdschriften over fitness en gezondheid. Van haar verscheen in het Nederlands onder andere Het complete handboek sportvoeding (Deltas).
Recensie:
Sporters zullen, als ze een bepaald niveau willen bereiken, aan hun voeding moeten werken. De voeding dient qua samenstelling, eetmoment en hoeveelheid afgestemd te worden op de fysieke inspanning. Daarom wordt in dit boek eerst ingegaan op wat de sporter moet eten. Dit voor, tijdens en na het sporten. In verschillende sporten is het lichaamsgewicht belangrijk en eten om af te vallen bij intensief sporten verdient speciale aandacht. Het gebruik van sportsupplementen en sportdrankjes heeft een effect op de voeding. Besproken wordt hoe de sporter hiermee om moet gaan. Verder hoofdstukken over voeding bij krachttraining, hardlopen, fietsen en zwemmen. De auteur is sportvoedingsdeskundige in Engeland. Een boek voor fanatieke sporters, amateurs of professionals.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)
Bestel bij bol:
Sportvoeding door L.M. Burke & R.J. Maughan
Paperback | 288 Pagina’s | Reed business information | 2004ISBN: 9035226887
Beschrijving:
Presteren in hitte. Herstel na inspanning. Vocht en elektrolyten. Het zijn stuk voor stuk hoofdstukken die het belang van voeding onderschrijven, telkens vanuit een ander perspectief. Sportvoeding is een naslagwerk dat de meest essentiële informatie over sportvoeding bevat. Voor de coach, de trainer, medici en paramedici en natuurlijk de sporter zelf. Het boek is opgebouwd uit drie delen: sportvoeding bij training, in wedstrijdsituaties en in de praktijk. Kortom, sportvoeding overal en altijd. Sportvoeding is een vertaling van het handboek Sports Nutrition van de internationale autoriteiten op dit gebied: Ronald J. Maughan en Louise M. Burke. Voor de bewerking naar de Nederlandse situatie stonden bewegingswetenschapper dr. Gerard Rietjens en de voedingskundige Joris Hermans MSc. garant. Beiden zijn betrokken bij de werkgroep Sport en voeding van NOC*NSF. De casussen in Sportvoeding zijn grondig gescreend en aangepast aan de Nederlandse eet- en sportcultuur. Bijzondere aandacht is besteed aan up-to-date-dopinginformatie en aan de Nederlandse richtlijnen voor voedingssupplementen en doping.
Bestel bij bol:
Sportvoedingswijzer door C. Harms-Aris & T. Geerets
alles over eten en drinken voor actieve mensen
Paperback | 189 Pagina’s | Uitgeverij Muntinga | 2005Beschrijving:
Of je nu sport op professioneel niveau, een fanatieke amateur bent, of zo nu en dan voor je plezier beweegt, bewust omgaan met voeding kan je sportieve prestaties enorm verbeteren en het sportplezier aanzienlijk vergroten. Voeding levert sporters de benodigde energie en bouwstoffen.
Maar hoe weet je hoeveel energie er nodig is voor een training en wat moet je daarvoor eten? Welke voedingsstoffen zijn voor sporters vooral van belang?
Sportdiëtisten Carlien Harms-Aris en Tiny Geerets komen dit soort vragen dagelijks tegen in hun praktijk en laten in de Sportvoedingswijzer zien hoe je de optimale balans kunt vinden tussen voeding en sportieve activiteiten.
Recensie:
Een waardevol boek voor zowel professionele sporters als amateurs, die willen weten hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren door middel van de juiste voeding. Het boek is geschreven door twee Nederlandse sportdietisten, die eerder ook het Sportkookboek deel I en deel II schreven. Na een inleidend hoofdstuk over een gezonde basisvoeding, wordt dieper ingegaan op een goede sportvoeding, het eten en drinken rondom een training en wedstrijd, maag- en darmklachten en het gebruik van sportvoedingssupplementen. In het derde deel komt de voedingsbehoefte van speciale categorieen sporters aan bod zoals vegetariers, ouderen, vrouwen, moslims tijdens de ramadan, jeugd, diabetici en mensen die willen afvallen. Het boek bevat een aantal handige bijlagen met voorbeelden van dagmenu’s en een overzicht van voorkeursproducten. Hoewel het boek nauwelijks foto’s en illustraties bevat, oogt het toch niet saai. Dit komt door de talrijke kaders met extra tips en weetjes, gedrukt in een kleine letter. Het boek is toegankelijk en helder geschreven. Bevat een register, adressenlijst, literatuurlijst en verklarende woordenlijst.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel bij bol: